Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp SJ-området!

Äntligen verkar det hända något med SJ-området i Bollnäs.

Annons

Det är 20 år sedan SJ-verkstaden lades ner i centrala Bollnäs. Lika lång tid har det pratats om att göra någonting bra av området.

Nu äntligen verkar det hända någonting! Har tagit del av den vision för området som nu ligger ute på Bollnäs kommuns hemsida (rekommenderar fler att göra det).

Tycker det är en mycket bra och möjlig vision för området. Det handlar om framtiden och utveckling som kommer att gynna och glädja många medborgare, företag och föreningar i kommunen.

Detta är också en konkret åtgärd för miljön, eftersom mycket trafikalstrande verksamheter lokaliseras tillgängligt, centralt och nära resecentrum, vilket kommer att minska bilåkandet och öka det kollektiva resandet.

Vidare blir alla de historiskt intressanta lokstallen kvar, vilket bibehåller och ”räddar”den ursprungliga karaktären på bebyggelsen i området. Det handlar snarare om att man hittar en – i tiden rätt – användning för lokstallarna och på så sätt säkrar dem för lång tid framåt. Känns verkligen som om de som tagit fram visionen tänkt till och utgått från behov och möjligheter i Bollnäs kommun.

Hoppas och tror att våra förtroendevalda nu visar styrka och framtidstro och genomför köpet av SJ-området. Detta är samhällsbyggnad när den är som bäst!

Tony Stark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons