Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp läsk, vi får pengar för flaskorna

Vi undrar om de av kommunens medborgare som nyttjar skolan tycker att det gagnar verksamheten att Ljusdals kommun står som stolt ägare till Föne flygfält på bekostnad av ännu lägre lärartäthet.

Annons

Tack, Yvonne Oscarsson, för din upplysande insändare angående kommunens eventuella inköp av Föne flygbas (27/8).

Det är med största besvikelse att endast en opponerade sig i kommunstyrelsen. Däremot är det glädjande att läsa att en politiker kommer ihåg och dessutom vill värna om det som är kärnan i kommunal verksamhet. Vi hoppas att denna insikt sprider sig.

Våra medlemmar förstår inte hur det kan komma sig att skolan ska spara och gneta och trolla med knäna, när det bevisligen finns pengar till flygfält och andra stora projekt. Var är den röda tråden? Finns det ett stort flygbolag som tänker hyra flygfältet till charter, så det blir inkomster? Men framför allt, är det verkligen en kommunal fråga?

Vi undrar om de av kommunens medborgare som nyttjar skolan tycker att det gagnar verksamheten att Ljusdals kommun står som stolt ägare till Föne flygfält på bekostnad av ännu lägre lärartäthet och ännu sämre läromedelkonton. Vi har inte råd att punga ut 140 000 kronor extra så att samtliga elever i Ljusdals kommun får busskort, därför åker vissa elever moped till sin skola. I kommunprogrammet står att läsa: "Ljusdals kommun är en ovanligt bra plats för barn att växa upp på". Undrar om alla barn håller med?

Liknelsen att Ljusdals kommun handlar läsk och häller ut drickan för att panta flaskan, är inte helt tokig. "Handla mera läsk, vi får pengar för flaskorna".

Christian Jensen

Lärarnas Riksförbund

kommunombud i Ljusdals kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons