Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp korv – bojkotta Järvzoo

Om det stämmer att Delsbo slakteri stoppar leveranser till Järvzoo som en protest mot utplantering av djurparksvargar i det vilda så vill jag lyfta på hatten för slakteriets ledning och buga djupt i tacksamhet.

Annons

Visst, Järvzoo hittar säkert en ny leverantör, men ingen kan tvinga Delsbo slakteri att medverka till något som inte känns rätt och riktigt för dem.

Jag kan också tänka mig att man oroar sig över hur man ska kunna få tag på lokalt uppfödda slaktdjur till sin verksamhet om man medverkar till att vargstammen ökar – för det kommer den att göra.

Det har gått åt pipsvängen med bevarandet av vargar. Nu gäller varken lagar, sunt förnuft eller ekonomiskt tänkande.

Ta som exempel, om jag hittar en fågel som stukat vingen mot fönstret vid mitt fågelbord, så får jag inte ta hand om den och ge den skydd och mat tills den klarar sig själv.

Inte heller får naturfilmare ingripa när de ser en ensam djurunge angripas av rovdjur, det har väl de flesta av oss sett på tv. Naturens gång får inte störas heter det.

Men i lilla Sverige – landet med världssamvetet och aktivister av alla de slag, i parti och minut – där experimenterar man fritt med att flytta vargvalpar från kullar i frihet till djurparker och vise versa.

Dessutom klappar man sig för bröstet och tycker man gör något bra. Sedan kan man ju undra hur många vargar djurparkerna får plats med. Jag menar, en kull vargvalpar kan handla om 7–9 individer kanske fler… Vart tar de vägen?

Charles Darwin talade om naturligt urval och att den starkaste överlever för att föra bra gener vidare. Naturen själv tillämpar detta – inte Naturvårdsverket.

Nu har jag sagt mitt, och vill sedan inte signaturen Hälsing köpa sin korv från Delsbo slakteri i fortsättningen så tror jag inte att det blir någon större förlust för dem. Jag kan köpa den, däremot bojkottar jag Järvzoo!

Naturens gång

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons