Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstigheter i landstinget

Vad händer i landstinget? Vi har fått uppleva många svek och mycket besvikelse genom åren.

Annons

Svårt förstå alla politiska trix? Vem och vilka ska vi lita och tro på? Att detta kunde hända var inget som fanns i min fantasi. Men många svek och besvikelser har vi fått erfara under åren. Att vår sjukvård ligger i händerna på tjänstemän med flera är tragiskt. Ett förtroende är visst för er i landstinget inget att bry sig om, bara ”ullstrumporna värmer och passar”. Kan ni se era väljare i ögonen och känna er nöjda med er uppgift?

Vilken budget vann? Jo, den borgerliga. Men vad händer? De kan ej ta åran och styra. Svårt förstå efter alla år av deras förklaring: Vi kommer ingen vart, det går inte. Nu fanns chansen. Varför tog ni den inte?

Nu måste alla ledamöter i landstinget tänka efter. Vad håller vi på med? Sjukvård är alldeles för viktigt för att styras på detta sätt. Organisationen är och blir det viktigaste för er. Tyvärr! Hur skulle det vara om ni gick in i kärnan, sjukvård? Där finns utbildad personal som vet hur sjukvård ska bedrivas.

Hur ni ska kunna samarbeta med varandra, när ni är så splittrade och oense i det mesta är ett frågetecken. Hur ska ni kunna hålla era möten på bra nivå? Kommer luften att ”dallra”?

Fortsätter efter mötet den 24 mars -09. Ja, luften ”dallrade”. En otrevlig stämning med olika påhopp på varandra. Moral, vett och etikett försvinner alltmer på mötena.

Under ”pressröster” i tidningen (30/3) skrivs: ”Landstinget har svällt till byråkratiskt tunga organisationer, särskilt då de organiseras under beteckningen, region. Dess demokratiska legitimitet är dessutom svag. Om staten tog över sjukhusen skulle medborgarna få mer valuta för vårdpengarna och större chans till jämlik behandling. Expressen (lib)”

En fråga: En ekonomi i balans: Vad är det, en trend eller hur man kan räkna ut vad den finns någonstans i staplar och prognoser. Vad får det kosta med ”brukare” i samhället? Att bli ”brukare” och behöva vård är inte något man väljer. Det är något man får och vara nöjd och tillfreds med. Då sägs det ofta, det kunde vara värre, ja, ja.

Det är beklagligt att det har blivit så här. Många gånger förr har jag skrivit att politiker inte ska styra vården. ”Bocken som trädgårdsmästare” fungerar inte nu heller och kommer aldrig att fungera. Låt vården vara vård ber vi, era medborgare och arbetsgivare.

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons