Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konspirationsteorier håller för granskning

Vad är det som säger att vi konspirationsteoretiker inte kollar fakta? För min egen del har jag två akademiska examina och har lärt mig att kolla mina källor.

Annons

Svar till John Pettersson (4/12).

Det finns faktiskt ett ord för de pseudoskeptiker som konsekvent avfärdar alternativa teorier: debunkers.

Vad är det som säger att vi konspirationsteoretiker inte kollar fakta? För min egen del har jag två akademiska examina och har lärt mig att kolla mina källor. Oftast får man ta till otraditionella medel för att verifiera informationen. Konspiratörer i form av den internationella finanseliten i sina slutna sällskap brukar mycket sällan officiellt deklarera sina (onda) avsikter.

En debunker lutar sig tillbaka på den forskning som basuneras ut i media. En debunker ställer sig aldrig frågan varifrån informationen kommer och i vilkas intresse det ligger att driva en viss fråga. En debunker förlöjligar alla argument utom de allmänt vedertagna. En debunker är den rådande maktordningens basun.

Vidare synar jag opartiskheten i den svenska och västerländska pressen då jag håller det för osannolikt att journalistkadern inte är färgad av sina åsikter och ur den kulturella kontext den är sprungen. Vad är det till exempel för tryckfrihet när vissa politiska partier nekas utrymme i media?

Hur många mysreportage hos "nysvenskar" och regnbågsfamiljer ska det till innan man förstår att detta är en del av större agenda? Hur mycket krigshets, påstådda arsenaler av massförstörelsevapen och förtryckta folk som ska befrias behöver man för att förstå att agendan inte handlar om värnandet om mänskliga rättigheter och demokrati?

Detsamma gäller klimathotet. Att använda en officiell rapport signerad IPCC, ett organ instiftat av FN som i sin tur är finanselitens överstatliga organ visar brist på insikt. Nyligen lade hackers ut ett stort antal komprometterande e-mejl, som visar att klimatdata medvetet har manipulerats av IPCC-forskare, på en server för allmän beskådan. Det är fakta.

Man har lagt ett lock på klimatdebatten, och fryst ut forskare som dragit andra slutsatser än de av IPCC. Börjar det inte ringa en liten klocka här? I vilkas intresse drivs denna fråga?

Konspirationsteoretiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons