Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrensutsätt för patienternas skull

Vård behöver konkurrensutsättas för patienternas skull, skriver Björn Öman i en replik på tre vänsterpartisters inlägg (
4/12
).

Annons

Maria Mörk och hennes partikompisar kommer med sina vänsterfloskler och tvärsäkra påståenden om privat vård, som de tydligen inte har någon som helst erfarenhet av. De påstår att all vård skall drivas av samhället. Jag påstår att de enda som tjänar på att all vård bedrivs av samhället är kommunalpampar, landstingspampar och andra högre tjänstemän i dessa organisationer. Icke professionella personer inom vården men som ska styra och bestämma över hur personalen ska jobba. Så var det i det kommunistiska Östtyskland och i Sovjet där politrukerna och partipamparna bestämde allt, med en totalt raserad vård utan människovärde som följd. Jag har sett det, men det är väl ni för unga för att veta något om.

Vård behöver konkurrensutsättas för patienternas skull. Men även för personalens skull! Ni lever kvar i de gamla brukens samhälle. Då det bara fanns en arbetsgivare att välja för sitt yrke: Kommunen eller bruket. Lyckligtvis skall vi inte komma tillbaka till den tiden. Personal ska ha flera arbetsgivare att välja bland, till och med kunna starta eget om man har mycket egna idéer. Några politiska pampar skall inte bestämma hur jag ska jobba!

Björn Öman

36 års erfarenhet av privat tandvård och 3,5 år av samhällstandvård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons