Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen visste mitt barns bästa, var det så här?

Vår dotter Zaga 5,5 har gått på Växsjö förskola men eftersom skolan läggs ner på grund av "den lilla skolans problematik" det vill säga där det finns risk för utanförskap etcetera så hänvisas hon till hösten till Granbergsskolan.

Annons

Vi bor i Sjörgrå alltså åt helt andra hållet ifrån stan sett. Hon kommer att ha 1 200 meter till påstigningsplatsen (undrar om man har mätt alla barns exakta avstånd?) vilket inte kan tyckas så långt men det hör till saken att vägen är kolsvart höst som vinter (inte en enda gatlampa och dessutom skog hela vägen). Dessutom är vägen ofta oplogad den här tiden på morgonen. I och med att hon ska till en skola så långt bort och bussen ska hämta hennes kamrater och köra dem till Björktjära där de har fått plats så måste Zaga gå hemifrån absolut senast 6.45, eventuellt tidigare.

Påstigningsplatsen är vid Lottefors kraftverk, jag tycker jag har läst att det ska vara en säker påstigningsplats. Den som har sett när vattnet släpps på men även annars förstår att Zaga inte lever länge ifall hon ramlar i där.

Vi kan välja hävdar man, vi kan välja Björktjära men vi får ingen skolskjuts dit som hennes kompisar får, storebror får hon inte med sig för han får inte välja Björktjära.

Det är ingen i blivande klass 1, ingen i blivande klass 2 som ska till Granbersskolan, eventuellt en jämnårig. Hennes närmsta kamrat från hemorten är ett barn som ska gå i klass 3. Skulle detta ske i stan så skulle föräldrar varit eld och lågor, slitit sitt hår och förmodligen fått igenom sina önskemål.

Två oroliga pappor träffade Jan Lahenkorva den 7 maj, då han bland annat sa att blivande skolbarn från Växsjö ska till Granberg hädanefter. Kanske min dotter hade kunnat få någon kamrat med sig från byn då. I ett senare skede lusläser jag alternativ 2 som kommunen klubbat igenom. Där står det att kommande skolbarn ska hänvisas Björktjära skola. Alltså kommer Zaga och eventuellt hennes kamrat att bli ensamma på Granberg från vår by. Är inte detta utanförskap om något? Zaga kommer att ha sina kamrater på Granberg, Lenninge eller längre bort.

Men tack J. Lahenkorva och övriga som har varit med och klubbat igenom detta, tack för att ni visste mitt barns bästa och att inte jag som mamma och pedagog fick vara med och bestämma.

Man blir spysjuk!

Vad ska jag välja, kanske ni som visste Zagas bästa kan hjälpa mig med det också för ni har tydligt framfört att ni visste bäst fast vi föräldrar gång på gång uppvisat rena felaktigheter och fula tricks som ni har använt er av.

Den skattebetalande familjen Westberg- Larsson i Sjörgrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons