Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vilse(leder sina väljare)

Det var glada budskap för framtiden när Hudiksvall antog Ålborgdeklarationen och senare också utropade sig som ekokommun. Desto värre var det när kommunen anslog 40 miljoner extra för en snabbare motorväg förbi Hudiksvall och därmed visade att budskapen bara var tomma ord, inte avsedda för verkligheten.

Annons

Ålborgdeklarationen för en uthållig utveckling av Europas städer inleds med att man förbinder sig att ”minska behovet av privata motorfordon och främja attraktiva alternativ som är tillgängliga för alla”. Av medlemskapet i Sveriges ekokommuner följer en förstärkning av denna inriktning. Med sina vilseledande åtbörder kunde man inte förvänta sig att kommunens byggnadsnämnd frivilligt skulle släppa fram bostadsbyggande för en bilfri innerstad, att tillåta den idyll som kunde skapas utan bil.

Världen försämras av varmare klimat. Alla måste vi ta vårt ansvar, vilket inte bara kommunens deklarationer förkunnar, utan också staten Sverige och den Europeiska Unionen. Men Glada Hudik bara eldar på.

Tony Björklund

Hyresrättsföreningen Grå Tåget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons