Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen stödjer konkurrerande verksamhet

Det känns inte bra att 25 miljoner av kommunens pengar investeras i friskolans lokaler samtidigt som Gärdesskolan haft ett renoveringsbehov under lång tid.

Annons

Insändare skrivs (nästan) alltid för att man är orolig eller missnöjd med något. Ofta ges svävande svar från makthavare. Så därför ska jag skriva för att jag är nöjd. Känns bra att också ge ros. Det svar jag fick (2/4) från Jan Lahenkorva angående min oro över Gärdesskolan var raka besked. Inte en glidning så långt ögat kunde nå. Det är nästan så man börjar tro på politiken igen när man läser Lahenkorvas svar.

Naturligtvis får jag själv göra en pudel och be om ursäkt för det där jag skrev (31/3) om Lahenkorvas pudel på sin blogg (fast det var väl mest för att jag ville provocera lite).

Däremot känns det inte bra att 25 miljoner av kommunens pengar investeras i friskolans lokaler samtidigt som Gärdesskolan haft ett renoveringsbehov under lång tid (och naturligtvis även investeringar och renoveringsbehov på andra skolor i kommunen).

Det känns också märkligt att Ringård som varit med att starta friskolan fått sitta kvar som rektor för Gärdesskolan. Inom näringslivet skulle detta ha kallats för illojal konkurens och vederbörande hade fått lämna sitt skrivbord samma minut som det blivit känt utan att få ta ens ett enda papper med sig.

I stället investerar kommunen 25 miljoner för att underlätta för den, som jag ser det, illojalt konkurrerande verksamheten. Ur led är tiden...

Jonny Mårtes, förälder

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons