Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen ska jobba som ett företag

För näringslivsenheten i Söderhamns kommun gäller det att sälja in kommunen hos företag/institutioner, och då är det säljare som behövs. Personer som ger sig ut i vårt avlånga land med säljväskan och gör kundbesök.

Annons

Jag sitter i skrivande stund och tittar ut genom fönstret: så här mycket snö har jag inte sett sammanlagt under de senaste tio åren Jag kommer ju söderifrån och då är såna här syner bara möjliga på vykort. Söderhamn i vinterskrud är väldigt vackert!!

Jag läste häromdagen om undersökningen som gjorts om vad söderhamnare tycker om sin egen kommun: visst höjer man på ögonbrynen över vissa resultat, men jag gör det också över kommunalrådets kommentar i slutet på artikeln. Förmodar att den är ett uttryck av frustration, för det är kanske inte den mest lämpliga kommentaren om man vill använda hårda fakta till att positivt ta tag i problemen...

Söderhamns problem är arbetstillfällen. Det sker – vad jag kan bedöma – bra satsningar på utbildning, inte minst på CFL, men för att hålla kvar ungdomen i vår kommun så måste det finnas jobb.

Det är enorm konkurrens mellan kommunerna om arbetstillfällen, och tricksen är säkert många för att nå resultat. Tänkte därför på kommunens befattning som näringslivschef. I ett företag har man en marknads- och/eller försäljningschef om man vill sälja sina produkter. För näringslivsenheten i Söderhamns kommun gäller det att sälja in kommunen hos företag/institutioner, och då är det säljare som behövs. Personer som ger sig ut i vårt avlånga land med säljväskan och gör kundbesök.

Jag uppfattar det som att näringslivsenheten i Söderhamn gör ett bra jobb utifrån givna förutsättningar, men jag tror det skulle vara en viktig markering – och en unik sådan! – om Söderhamns kommun döpte om näringslivsenheten till marknadsföringsenheten och gav chefen titeln marknadschef.

Eddie Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons