Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen oklar om Medskog

Kommunens svar på samrådssynpunkterna för Medskog är bland annat "Ökad handel är viktig för kommunen och det är positivt att det satsas medel inom kommunen". Detta återkommer som ett mantra genom hela svaret. Är verkligen ökad handel viktig för kommunens medborgare? Vilka medel satsas?

Annons

Ägaren till Guldsmeden 1 motsätter sig helt planändringen. Kommunen hänvisar till HUI:s konsekvensanalys som bland annat säger "Om livsmedelsbutiken i Hudiksvalls stadskärna påverkas kraftigt negativt alternativt slås ut av en ny stormarknad, kan det få negativa konsekvenser för cityhandeln och andra verksamheter i stort, alla dagligvarubutiker i kommunen kommer att påverkas". Kommunens svar "De politiska beslut som därefter har tagits, om att tillåta handel inom aktuellt område, baseras med hänsyn till denna utredning" Har politikerna verkligen läst analysen, full av negativa utfästelser för livsmedelshandeln. Betyder svaret att beslutet redan är taget och är i så fall de nu annonserade mötena bara är ett spel för galleriet?

"Kommunen kommer inte låta uppdatera genomförd handelsutredning gällande internethandel. Handel på nätet berör inte aktuellt planförslag så till vida att denna utveckling sker oberoende av planens genomförande eller inte" Menas att internethandeln inte kommer att ha betydelse för handel vid Medskog? Den alltmer ökande internethandeln kommer att ta köpkraft från en ev. handel där. Internethandeln växer sju procent per år, övrig 0,5 procent. Mycket viktigt för rätt beslut.

Om antalet arbetstillfällen, sägs bara att man inte tänker göra någon analys. Kommunens besvarar befogad, sakligt grundad oro med vaga formuleringar om kommande kompletteringar av planbeskrivning gällande tillgänglighet, trafiksäkerhet, nåbarhet för oskyddade trafikanter, förslagets sociala aspekter, påverkan på de miljömål Hudiksvall har som eko-kommun med mera.

Avser kommunen att chansa på förslaget eller vill man ta sitt ansvar och samla in nödvändiga fakta innan man tar sitt beslut om hur man ska använda medborgarnas skattepengar?

Ingmar Höglund

Omställning Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons