Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen drar in de äldres utflyktsdag

De äldre på våra boenden i Ovanåkers kommun har de senaste åren fått möjlighet att göra en utflykt till Forsparken i Alfta där det varit aktiviteter och underhållning.

Annons

Detta ar varit mycket uppskattat och många har sett fram emot detta. Kommunen har varit huvudarrangör och med hjälp av frivilliga insatser har det varit möjligt att få detta till stånd.

Nu har det visat sig att kommunen inte längre vill engagera sig på grund av ”tidsbrist” vilket gör att det hela inte blir av.

När det gäller de äldre som inte kan föra sin egen talan utan måste anpassa sig till det rådande systemet kan det tyckas vara på gränsen till diskriminering att förfara på det sätt som kommunen agerar.

Jag vill i detta sammanhang referera till Anette Forsbloms uppdrag (daterat 060912) när det gällde att sätta guldkant på tillvaron för de äldre inom vården som tydligen var en vision som inte gick i uppfyllelse. En av punkterna löd: Nöjen utanför bostaden: inköpsrunda, museibesök, bio, sport eller andra tillfälliga evenemang som finns på orten.

Med detta i åtanke borde nog ansvariga politiker och tjänstmän ta sig en funderare om det är rätt att bara helt utan vidare ställa in uppdraget att engagera sig i frågan om de äldres utflykt till Forsparken.

Olov Drebäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons