Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kommunen bör göra halt för dubbelspårsalternativet”

Öppet brev till kommunstyrelsens ordförande Mikael Löthstam om dubbelspår genom Hudiksvall från Omställning Hudiksvall gm Ingmar Höglund:

Annons

Den 30 mars arrangerade Omställning Hudiksvall ett Café Planet på temat "Dubbelspår genom stan?" Kulturredaktör Christina Busck och lantmätare Sigurd Melin var inbjudna som talare. Det kom närmare 150 personer så vi fick i hast byta lokal från Baptistkyrkans kafé till kyrkolokalen. Där gavs många kloka inlägg från såväl talare som besökare. Alla hade ett gemensamt: Att ett dubbelspår genom centrala staden vore förödande ur såväl kulturhistorisk synpunkt som för människor som ska bo och verka där. I lokala tidningens insändarsida både före och efter detta möte har många uttryckt samma sak.

Med tanke på dessa manifestationer går det inte dra annan slutsats än att kommunen bör göra halt med sin planering för dubbelspårsalternativet genom stan. Det är en fullständigt bortkastad arbetsinsats att arbeta vidare med detta alternativ. Omställning Hudiksvall är öppna för att i samarbete med kommunen och Trafikverket göra ett nytt Café Planet där olika alternativa lösningar diskuteras. Dessa kan sedan ligga till grund för närmare utredningar om lämpliga dragningar av dubbelspår och stationsplacering passande Hudiksvalls stad med omnejd.

Omställning Hudiksvall

gm Ingmar Höglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons