Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kommunal kämpar och tar fajten varje dag i dessa viktiga frågor!”

I dag, 8 mars, är det internationella kvinnodagen. En dag vi uppmärksammar och hedrar kvinnor runt vår värld som arbetar, vårdar och ger omsorg, skriver två företrädare för Kommunal Mitt.

Annons

Vi hedrar de som offras där manliga ideal och ojämlikhet råder. Kvinnor som tvingas uppleva orättvisor med låga löner och osunda arbetsförhållanden. Kvinnor som får uppleva förödmjukelsen att arbeta i dåliga arbetsmiljöer. I hårt styrda och bundna arbeten med liten påverkan av arbetsinnehåll eller inflytande över arbetsuppgifter. Vi uppmärksammar kvinnor för det outtröttliga arbetet de utför i hemmet, vården och i barnomsorgen.

Dubbelarbetande kvinnor som fått avstått karriären. Vi uppmärksammar de många kvinnor i vår värld som ständigt kämpar för rätten att få läsa och utbilda sig, för de som inte får del i att leva självständiga liv oberoende av andra.

Att 2016 behöva uppmärksamma dessa rent fundamentala värderingar, som rättvisa löner, en trygg framtida pension, rätten till trygga arbetsvillkor och rätten att oberoende få leva utan fruktan för repressalier borde vara en klarhet för var och en av oss.

Om det vore sant, att rättvisa skulle råda, att lön för det kvinnor representerar, möjligheten för kvinnor att utbilda sig för en oberoende framtid, ja då fanns det förmodligen ingen särskild kvinnodag att uppmärksamma.

Kommunal kämpar och tar fajten varje dag i dessa viktiga frågor!

Mats Hedberg

Barbro Andersson

Kommunal Mitt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons