Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer kämpa för renovering

/
  • Jan-Eric Berger och Magnus Svensson, artikelförfattare som vill se renovering av skolköket i Trönö.

Magnus Svensson och Jan-Eric Berger (C) skriver om vikten av ett reonoverat skolkök i Trönö.

Annons

I december 2015 lämnade Centerpartiet i Söderhamn in en motion där vi "yrkar att kommunfullmäktige ska anslå medel för att renovera Trönö skolkök." Något C hade med sig i investeringsbudgeten för denna mandatperiod. Denna motion hade inte behövts om man hade levat upp till tidigare fattade beslut.

KUS-nämnden äskade nämligen inför investeringsperioden 2012–2015, 9 300 000 kronor. Dessa avsåg omfattande bygginvesteringar rörande Hedbacka kök, Klossdammens kök och Trönö skolas kök. Tyvärr räckte inte det sökta investeringspengarna och någon investering har inte blivit av.

Motionen har sedan snabbt tagit sig till KUS-nämnden som hanterar de kommunala köken. I slutet av februari kom motionen upp. Svaret är allt annat än önskvärt. KUS säger nej till Centerpartiets förslag att renovera Trönö skolkök (Centerpartiets representanter i nämnden reserverade sig naturligtvis mot beslutet).

Vi kan inte annat än att tycka att det är ett väldigt tråkigt beslut. Centerpartiet kommer i kommunstyrelse och i kommunfullmäktige arbeta för att få bifall på motionen. Det handlar i mångt och mycket om att vi vill ha tillagningskök i Trönö. Det är bra för bygden och det är bra för kommunen. Vi ser även potentialen att ha ett tillagningskök, då vi gärna ser att trygghetsboenden byggs i Trönö och detta skulle då funka bra som matdistribution till det boendet. Det finns fler positiva effekter som kan uppnås om man väljer att se på Trönö som en tillväxtort, att vi ser landsbygden som en motor i kommunen. Centerpartiet gör det och kommer att kämpa för att denna renovering blir av!

Magnus Svensson (C)

gruppledare och KF ledamot

Jan-Eric Berger (C)

avdelningsordförande Trönöavdelningen, KF ledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons