Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer det nya virus?

Svinfinfluensan är lindrigare än de vanliga säsongsinfluensorna som skördar runt 2 000 dödsfall i Sverige. Vårt immunförsvar klarar av naturliga virus. Men snart kommer den nya influensan säger våra myndighetsföreträdare trosvisst.

Annons

Det kanske inte är så smart Maria, tvåbarnsmor (6/10) att skjuta budbären, mig. Vad händer om du vaccinerar dina barn och de får biverkningar? Blir lama till exempel. Du kan inte anklaga tillverkaren eftersom en friskrivning från detta som bekant finns i det hemliga – enligt SvD (6/10) – avtalet.

Enligt Socialstyrelsens information som skolbarnen fått med sig hem står att barn från 6 månader kan ges vaccinet. Två sprutor till alla barn från 6 månader med kvicksilver i. I Japan vaccineras inte kvinnor som är gravida. I Tyskland och Danmark t ex vaccineras bara riskgrupperna. I Australien som Signar Mäkitalo anger som exempel (12/10) vaccinerar man bara barn över 10 år och det med ett vaccin som inte innehåller kvicksilver.

Svinfinfluensan är lindrigare än de vanliga säsongsinfluensorna som skördar runt 2 000 dödsfall i Sverige. Vårt immunförsvar klarar av naturliga virus. Men snart kommer den nya influensan säger våra myndighetsföreträdare trosvisst. Förmodligen om det är sant som sägs att detta virus är tillverkat i ett laboratorium

Tommy Ljung (10/10), vem vill inte ha en oberoende kommission som ska granska hur det egentligen förhåller sig med denna pandemi. Den österrikiske medicinjournalisten Jane Bürgemeister har brottsanmält Baxter och Avir för att ha tillverkat ett virus och planlagt denna pandemi för att tjäna pengar med WHO:s goda minne. Fågelvirus smittar inte människor. Ej heller grisar. Viruset har enligt anmälan tillverkats i laboratorium för spridning. H5N1-viruset – den så kallade fågelinfluensan – har begränsad spridning från människa till människa, främst på grund av att det i så ringa grad är luftburet. Men när det kombineras med säsongsbundet influensavirus, som är luftburet och lätt sprider sig, skapas ett nytt influensavirus som är okänt för människans immunförsvar och som får allvarliga konsekvenser för en oskyddad befolkning. Är det detta virus vi väntar på? Var finns i så fall boten? Något för en sanningskommission att bita i. Sannerligen.

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons