Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom ut i verkligheten

Än en gång har man kommit på politiker med fingrarna i syltburken. Vad händer då? Jo medlemmarna i klubben för inbördes beundran träder fram och säger att de har fullt förtroende för den påkomne.

Annons

Varför gör de detta? Jo, annars får de inte vara med i klubben. Detta tycker jag är ett svek mot den svenska befolkningen. Som jag ser det ska den påkomne ställa sig frågan har Sveriges väljarkår förtroende för mig? Det finns ett tydligt bevis på att väljarkåren inte har det. Jag tänker närmast på Mona Sahlin. Jag är övertygad att hennes tidigare klavertramp spelade en stor roll vid senaste valet.

En till sak som jag också vill ta upp i denna insändare är all dessa förmåner som politiker har skaffat sig. Jag tänker på deras pension när de lämnar sina uppdrag. Varför ställs inte samma krav på dem som på en vanlig arbetare att man ska anmäla sig på arbetsförmedlingen vid arbetslöshet? Motivet till deras generösa pensioner efter avslutat politiskt uppdrag sägs vara att de har så dåligt anställningsskydd. Vad jag vet så har de en anställning om de sköter sig i fyra år. Vilken arbetare i Sverige har i dagens läge det? Hörde för ett tag sedan vårt förförra landstingsråd säga i en intervju att det var så svårt att få jobb för en före detta politiker.

När man hör en politiker tala om hur det är i Sverige måste man i de flesta fallen fråga sig: bor vi verkligen i samma land? Nej, politiker kom ut i den verklighet som råder för de flesta svenskar. Jag kan ta med en av er till mitt jobb en dag och ni ska få min skattade lön för den dagen för ni ska inte behöva jobba gratis. Förhoppningsvis ska jag under den dagen kunna visa för dig hur det verkliga livet i Sverige är för de flesta medborgarna. Jag hoppas jag på många svar.

Björn Ohlsson

Kilafors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons