Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektivavtalet har alla nytta av

Alla, både löntagare, arbetsgivare och samhället i stort, tjänar på kollektivavtal. Vi behöver starka kollektivavtal, för tillväxtens, för trygghetens och för rättvisans skull.

Annons

Alla, både löntagare, arbetsgivare och samhället i stort, tjänar på kollektivavtal. Vi behöver starka kollektivavtal, för tillväxtens, för trygghetens och för rättvisans skull.

Kollektivavtalet innebär trygghet för löntagarna. Avtalet är bindande för arbetsgivaren som inte kan hota en anställd med lägre lön eller sämre villkor. Om det inte finns kollektivavtal för arbetsplatsen så måste var och en själv förhandla, inte bara om lönen, utan också om bland annat ersättning för obekväm arbetstid och avsättningar till pension utöver den allmänna pensionen.

Hur mycket kollektivavtalet är värt i pengar för löntagaren varierar beroende på vilken bransch man arbetar i, men det handlar för de flesta till exempel om flera tusen extra i pension per månad.

Vår svenska arbetsmarknadsmodell bygger på att det finns starka parter på arbetsmarknaden som sluter rikstäckande kollektivavtal om löner och andra anställningsvillkor. Det är en modell som varit framgångsrik, men som vi nu ser hotas. Den borgerliga regeringen talar gärna väl om den svenska modellen och om våra kollektivavtal, men i praktiken agerar de för att slå sönder modellen. Det gäller inte minst det så kallade Lavalfallet, där regeringen lagt fram förslag som öppnar för lönekonkurrens och på sikt lägre löner för alla på den svenska arbetsmarknaden.

Samtidigt har arbetsgivarna i den pågående avtalsrörelsen sagt att det inte finns utrymme för några centrala löneökningar. De vill ha nollavtal. Men det de egentligen säger är att de inte vill ha starka centrala avtal. De vill att avtalen ska slutas på företagsnivå. Det är inte svårt att räkna ut att utan centrala avtal skulle många löntagare ställas inför omöjliga val och många skulle bli helt utan löneökningar.

Kollektivavtalen skapar stabilitet för arbetsgivarna och löntagarna. Dels råder fredsplikt under avtalsperioden och arbetsgivarna behöver inte riskera att produktionen avbryts av konflikter, dels kan parterna inom en sektor eller bransch förhandla fram pragmatiska lösningar på specifika problem för just den branschen. Löner och andra viktiga anställningsvillkor ändras inte efter hur majoriteten skiftar i riksdagen. Det är en trygghet för alla. En trygghet vi nu vill förstärka.

Ulrika Belin, ordförande LO-distriktet Dalarna och Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons