Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla dina kvitton

I förra veckan kom jag till en affär som sålde alla strumpor för halva priset. Ögnar igenom kvittot när jag packar varorna och ser då att jag betalt fullt pris för sockorna, påpekar detta för kassören som ser förvånad ut.

Annons

I förra veckan kom jag till en affär som sålde alla strumpor för halva priset.

Vita skyltar ovanför strumphyllorna sa att man kunde fynda. Jag köper sockor till ett av barnbarnen och ett par knästrumpor åt mig själv. Inhandlar andra varor och går sen till kassan, där rutinerna är dra kundkort och sen betalkort alltmedan kassören knappar in varorna.

Så kommer frågan från kassören "kvitto" Ja tack säger jag, men har på den senaste tiden märkt att det är alltfler som säger nej till kvitto. Ögnar igenom kvittot när jag packar varorna och ser då att jag betalt fullt pris för sockorna, påpekar detta för kassören som ser förvånad ut, men säger att jag får vänta för han har börjat med nästa kund.

Så blir det då min tur att redogöra för felaktigheten och skriva under med namn och telefonnummer att jag fått tillbaka 20 kronor som jag betalt för mycket. När jag sätter mig i bilen så tittar jag återigen på kvittot och mina knästrumpor har jag inte heller fått rätt pris på.

Känner hur irriterad jag blir, men bestämmer mig för att vänta till nästa morgon då det är färre kunder som behöver bli stressade för att jag utan egen förskyllan måste hindra kassören än en gång.

Så börjar proceduren om, skriva under och få tillbaka 12 kronor. Det var ganska urplockat vid strumphyllorna så jag undrar hur många kunder som betalt fullt pris fastän de skulle kunna fynda? Tyvärr var det inte första gången detta hände för mig, utan tredje gången på ett halvår och då har även jag slarvat med kontroll av kvitton nån gång så det är troligtvis fler gånger.

Det jag inte förstår är varför jag skall skriva under när jag får tillbaka pengarna, det borde väl rimligen vara någon i affären, eftersom det är de som gjort fel eller är det möjligen så att de vill ha mitt namn och telefonnummer för att kunna be mig om ursäkt? Jag har ännu inte fått någon.

Min uppmaning är: ta alltid kvitto och kolla det! Även om det kan tyckas vara små summor så "många bäckar små".

Anna-Greta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons