Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klötz är felinformerad

René Klötz (17/8) staplar det ena ogrundade påståendet efter det andra på varandra i en insändare och anklagar Centern för att inget händer. Det finns ett stort behov av uppdatering av Klötz insikter i politiska beslut.

Annons

Sedan vi satte oss i ledningen för landstinget har vi bland annat kortat väntetiderna så vi klarar vårdgarantin. Produktionen har ökat tio procent, ökat kvaliteten i behandlingarna av hjärta, psyk, äldre, genomfört hälsoval som ökat valfriheten och antal vårdgivare i länet, upphandlat Bollnäs sjukhus så att sjukhuset kan utvecklas, skapat en ny dialysmottagning i Hudiksvall.

Klötz påstår att BB i Hudiksvall med flera verksamheter kommer att läggas ner. Mitt svar är att det inte kommer att ske med Centerpartiet i ledningen. Den strategiska planen är inte aktuell längre. Den kommer inte tillbaka på dagordningen efter valet. Du kan sluta sprida detta falska rykte, tack!

Det finns verksamheter som lämpar sig för koncentrering. Förslag på sådana ska tas fram av verksamheterna själva. Pacemakerinläggningarna är ett exempel på det som lämpar sig för koncentrering. En sådan inläggning görs ofta bara en gång i livet och då kan det vara värt att resa lite extra för att få bästa möjliga vård. Uppföljning och justering av pacemakern sker däremot mer än en gång och då ska det givetvis utföras nära patienten, och så ser också förslaget ut.

Beträffande läkarsekreterarreformen som Klötz ondgör sig över, medger jag att det varit stora inkörningsproblem. Men nu skrivs journaler i rimlig tid och akuta journalanteckningar hamnar inte i någon kö.

Beträffande myten, som gärna sprids av oppositionen om att antalet vårdpersonal krymper och administrativa chefers antal växer, måste jag tyvärr säga att Klötz är ett offer för fullständig felinformation. Redan när vi var i opposition krävde vi mindre administration och mera personal nära patienten. Så har det också blivit. Ledningskontor, administrativt stöd, chefer och verksamheter har minskat i omfattning.

Skattehöjningen var nödvändig för att inte tvingas till kraftiga och snabbare förändringar av länets sjukvård. Skattehöjningen har gett oss tid att fatta genomtänkta beslut som gagnar alla länets invånare.

Björn Brink (C)

landstingsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons