Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kliv ner från era höga kameler

Kliv av era höga kameler! Jag är en av dem som aktivt valde att inte gå till Cirkus Maximus specialvisning för kommunfullmäktiges ledamöter, skriver Andréa Bromhed (MP).

Annons

Vi är 51 ledamöter i fullmäktige som är valda utifrån ett personligt knutet mandat men oftast utifrån den ideologi man förväntas företräda som partimedlem. Jag tycker inte att det är i sin ordning att jag som förtroendevald miljöpartist ska ta emot en egen gratis visning bara för att jag är politiker. Det finns dessutom en förhoppning om att jag ska ändra mitt beslut.

Läs även: Jonas Holm (M) kritiserar politiker som inte ville besöka cirkusen

Nu försöker vissa politiker ta sig friheten att utmåla mig och de andra som valde att inte gå som ryggradslösa, när det för mig handlar om ideologi och heder i att välja att inte gå på bjudningar som andra inte får tillträde till.

Om vi tar ett annat exempel: Om vi skulle ha tagit ett beslut om att man inte får dricka alkohol i kommunens ägda lokaler och sedan bli bjudna på vinprovning av den som vill ha ett alkoholtillstånd godkänt så skulle nog de flesta reagera i starka ordalag.

Det är lika lagligt att sälja alkohol som att ha djur på cirkus, men som kommunpolitiker så kan man fatta beslut om vilka verksamheter man anser är förenliga med våra verksamhetsmål, vilket var en av anledningarna till varför vi valde att rösta för Charliene Kiffers motion.

De politiker som kritiserar oss som valde att inte gå bör kliva av sina höga kameler och respektera att vissa politiker står upp för partiets ideologi även om det inte är valår.

Andréa Bromhed

oppositionsråd MP Hudiksvall.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons