Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klippkort i skidspåret

Skidåkare bör snart börja vänja sig att få betala för nyttjandet av de tidigare med kommunala driftbidragsmedel uppkörda skidspåren som man får göra i många andra kommuner.

Annons

Sjuvallsledens spår har vid snötillgång en kort sekvens per år blivit preparerade mellan Delsbo, Brånvallen och Alsjö. Sträckan till Forsa har utnyttjats av skoteråkare med flera.

Nu diskuteras om driftbidraget till Delsbo IF på 75 000 kronor ska dras in i kommunens budget. En summa som jag tycker verkar vara väl tilltagen med hänsyn till tidigare års snötillgång och därvid möjligt utnyttjande. Hur ser bidragsansökan ut, redovisar man utfört arbete eller är det ett förhöjt bidrag för annan verksamhet?

Vi rör oss fritt sommar och vinter genom allemansrätten. Skidåkare uppskattar att ha tillgång till väl preparerade spår fria från skoteråkande och hundspann.

Skidåkare bör ändock snart börja vänja sig att få betala för nyttjandet av de tidigare med kommunala driftbidragsmedel uppkörda skidspåren som man får göra i många andra kommuner. Skoteråkare, motocrosscyklar och fyrhjulsekipagen bör också betala en slant för sönderkörda skidspår och vandringsleder.

Inför årskort

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons