Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klipp buskarna vid Norsbron i Delsbo

Hur sköts det vid Norsbron i Delsbo från kommunens sida, det kan man undra, skriver "Gåman" som får svar av både Hudiksvalls kommun och Trafikverket.

Annons

Varför kan man inte klippa buskar och träd som står vid Norsbron? Sikten är nästan lika med noll för buskar som skymmer när du kör bil vid platsen där det står bänkar.

Sätt upp sopkorgar för skräp och hundbajspåsar. Det är många som går denna väg. Tack att ni gör det, i efterhand så var det inte så svårt.

Gåman

Hudiksvalls kommun svarar:

Har fått denna insändare på mitt bord men eftersom denna vägsträcka tillhör Trafikverket har jag förmedlat detta vidare.

Drift och skötsel av vägar inom kommunen delas mellan Trafikverket, kommunen och enskilda samfällighetsföreningar, vem som är ansvarig för vägsträcka går att se på kommunens hemsida under fliken Bo och leva/Gator och torg/Vem sköter vägen.

Lars Svensson

verksamhetschef gata/park

Trafikverket svarar:

Trafikverket ansvarar för att bland annat upprätthålla trafiksäkerheten på våra vägar. En del i detta arbete är att se till att växtlighet som försvårar sikten för våra trafikanter minimeras.

Varje år utförs åtgärder längs våra vägar med bland annat vägslåtter och röjning. Ett sådant arbete pågår för närvarande i området som Gåman nämner och vi kommer givetvis att se över och åtgärda den aktuella platsen.

Johan Karlsson

projektledare Underhåll, Trafikverket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons