Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klimat med påhittade siffror

I Sverige har vi haft en ämbetsmannakår utsedd efter kompetens och skicklighet, skriver Sture Åström och får Svar direkt av Patrik Oksanen, ledarskribent.

Annons

Därför är det naturligt att lita på myndigheterna. Flera skribenter har svårt att ta till sig det sensationella budskapet att vissa myndigheter numera ljuger. Det vittnar om en sund skepsis.

Patrik Oksanen litar på IPCC, NASA och SMHI med förklaringen att siffrorna är inga påhitt. Men det är just vad de är. IPCC har ständigt larmat om katastrofer, som de hittat i sina datorsimuleringar om framtiden. Sådana är just påhitt, som beror på de gissningar man matar in i datorerna. De har nästan alltid blivit fel:

Isen på havet i Arktis försvann inte, den växer. Isbjörnarna har blivit fler, inte färre. Havet har inte stigit mer än vanligt. Öknarna har inte ökat utan minskat. Orkanerna har inte blivit fler utan färre. Skördarna har ökat. Det har inte blivit varmare på 18 år som simuleringarna spått.

Detta utgör fullgott bevis för att koldioxid inte har en dominerande verkan på klimatet. Flera forskargrupper har funnit att koldioxidens verkan är så liten att den inte kan märkas.

För att dölja detta har de klimatansvariga myndigheterna i flera länder börjat förfalska mätdata i stor skala. De sänker temperaturer från tiden före 1950 och höjer dem därefter, googla: geoclimate wibjörn giss. Professor Wibjörn Karlén avslöjar att hundra år gamla temperaturer ändrats utan trovärdig förklaring.

Uppgiften om 97 procent av forskarna är också påhitt. Den kom först år 2009 från ett universitet i Chicago med en enkät till 10 257 forskare, varav bara 3 146 svarade. Alla utom 77 sorterades sedan bort. Resultatet var inte värt mer än 7 promille! För detaljer, googla: fusk i klimatdebatten. IPCC har ägnat sig åt liknande förvanskning av data i 25 år.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

Svar direkt

Sture Åströms och mitt meningsutbyte kokar ned till Thomas Di Levas "Vem ska jag tro på". Jag tror på den breda majoriteten av vetenskapen, Åström gör det inte.

Patrik Oksanen

politisk redaktör Hudiksvalls Tidning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons