Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart som lera

Den 1 april debatterade riksdagen MP:s motion om kommunalt vetorätt mot beslut om uranprospektering. Alla närvarande centerpartister röstade mot. Detta, trots att det finns många centerpartister som vill ha kommunalt vetorätt mot prospektering.

Annons

Varför vill inte Centern hjälpa kommuner som vill stoppa prospektering efter uran?

Den 1 april debatterade riksdagen MP:s motion om kommunalt vetorätt mot beslut om uranprospektering. Beslut fattades dagen efter. Det var bara MP, V och 2 från S som röstade för MP:s förslag. Alla närvarande centerpartister röstade mot. Detta, trots att det finns många centerpartister som vill ha kommunalt vetorätt mot prospektering. Särskilt på orter där uranprospektering är aktuellt.

C och M argumenterade för att det är bra att man letar uran, för att man kanske hittar något annat. De säger också att det inte är aktuellt för uranbrytning i Sverige, inte för dagen. Och att vi har en tuff lagstiftning som, underförstått, kommer att se till att det inte blir något. En Centerledamot sade: "Jag känner mig fullständig trygg i att den tuffa lagstiftning vi har kommer att klara att hantera problemen med en eventuell ansökan. Vi har ju inte sett någon ännu". Logiken är klar som lera: hur kan han veta att det inte blir något problem att hantera en ansökan om han inte sett en ännu?

Olov Östlund (MP)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons