Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara svar om vargjakten

Inför kommande val har jag nu fullständigt fått klarhet i var jag ska lägga min röst. Detta efter vad som framkom under rovdjursdebatten i Ljusdal den 23/8.

Annons

Det var svaren på följande frågor som panelen fick som fäller avgörandet:

• Vad anser partierna centralt i följande frågor: är licensjakten på varg en svensk angelägenhet?

Noterades ett ja från samtliga utom MP, alltså även ja från V och S.

• Följdfråga; Carl Schlyter (MP) Europaparlamentariker, har i spetsen för de rödgröna vänt sig till Europakommissionen för att stoppa licensjakten på varg samt frågat vilka åtgärder kommissionen tänker vidta mot Sverige. Stämmer detta?

Svar ja.

Häpnadsväckande måste man konstatera att V och S drar svensk inrikespolitik inför EU och/eller är det så illa att det inte finns något samspel inom oppositionen utan endast är vad Carl Bildt en gång uttryckte – en enda rödgrön röra?

Man behöver inte vara särskilt begåvad för att finna svaret till den tredje frågan:

• Har oppositionen en alternativ rovdjurspolitik att erbjuda väljarna?

Det finns alltså ingen sådan utan här inväntar man tydligen kommissionens svar och där Sverige riskerar att stämmas i Europadomstolen.

Noterar också tacksamt Lena Olssons (V) rekommendation till oss åhörare för att bli mer trovärdiga nästa gång vi klagar: ”Glöm inte att även framföra indragningar av bensinmackar, affärer, ambulanser, BB".

Nu är detta gjort och för att ytterligare öka trovärdigheten delges resultatet från enkäten om varg i Voxna (mars 2007), signifikativ för glesbygden där hela 83 procent kände sig otrygga i sin vardag.

Att lägga en röst på oppositionen vore i detta läge som att pissa på den glöd som värnar och brinner för en levande glesbygd. Så när du röstar den 19 september – se upp så du inte strålar dig själv i ögat!

Håkan Norell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons