Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klantigt, landstinget

Vilka företag vill fortsätta eller möjligen flytta hit, halverad stad, med halverad akutsjukvård och utan BB samt barnsjukhus. Ingen vill flytta till Hudiksvall.

Annons

Låt inte landstinget klanta till det igen!

Jag har legat på sjukhuset i Söderhamn, Hudiksvall, Gävle och Uppsala, blivit undersökt och delvis behandlad och opererad i Söderhamn, Hudiksvall samt på Ludvika sjukhus. På de flesta platser har jag blivit korrekt bemött. Men det har inte varit hemsjukhuset. Nu lider jag med och för de blivande mödrar, som ska fraktas, sjuka och med värk, miltals omkring.

Jag har av helt naturliga skäl, Gud ske lov, inte varit havande, men har haft ordentlig ont, med så kallat tarmvred, alltså totalstopp i tarmen och med de plågorna vill jag inte transporteras, ens ett kort stycke. Jag kan sätta mig in i hur en barnaföderska under ambulanstransport ligger och gruvar sig för nästa gupp på vägen. Detta för att några chefer fått korsdrag, strax under hårfästet. Har dessa möjligen tänkt på vad Hudiksvall blir efter detta. Vilka företag vill fortsätta eller möjligen flytta hit, halverad stad, med halverad akutsjukvård och utan BB samt barnsjukhus.

Ingen vill flytta till Hudiksvall. Ska ni jaga bort Eriksson med flera företag från staden? Vad räknar ni med att få hit för sjukhuspersonal efter en sådan rockad. Hit vill ju inte längre någon kunnig sjukhuspersonal. Jag säger återigen ”stackars blivande mödrar” som måste köras långt och sedan kanske bar få några besök av anhöriga då det är dyrt med resor.

Själv ville jag hemåt på äldre dar när jag visste att vi hade en bra sjukhusvård i Hudiskvall. Med andra ord ville jag sluta mina dagar hemma i Hudiksvall. Men blir det som förslaget ligger önskar jag att mitt liv slutar i en uppförsbacke. Sjukhuspersonal: Jag lider med er.

Berndt Sjöström

Näsviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons