Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KKK gäller i Ljusdal

Att barnen ska betala en undermålig kommunpolitik är oerhört beklagligt. Det får oss att ifrågasätta vilka prioriteringar en liten glesbygdskommun som Ljusdal egentligen har.

Annons

Kortsiktighet, Kvantitet, Kommunalråd … och inKonsekvens.

Minst åtta grundskollärare i kommunen sägs upp. För Stenhamreskolans låg- och mellanstadium innebär det en nerdragning av 1,2 tjänster. De så, i förra veckan, hyllade politikerna har återigen lyckats dölja de konsekvenser det innebär då vi i ena stunden gläds åt att Hybo och Nybo skola blir kvar, för nu, men vad vi inte informerats om är vad som får gå i stället. Nu vet vi.

Den ack så vanliga kortsiktigheten kommer smygande och i stället för skola dras det nu ner på personal. Ut med kvalitet och in med kvantitet. Redan överfulla klassrum där lärarna drar ett enormt lass att kunna förmedla kunskap, skapa innehåll och arbetsro kommer inom kort att befinna sig på bristningsgränsen. Nyckeltal höjs, driftskostnad ställs mot personal. Det råder irritation, kommunpolitiker.

Att barnen ska betala en undermålig kommunpolitik är oerhört beklagligt. Det får oss att ifrågasätta vilka prioriteringar en liten glesbygdskommun som Ljusdal egentligen har. Vi läser om storslagna hallplaner, som plötsligt försvann. Där hade kommunen inga problem med tanken på att fälla en fura för att bekosta sitt projekt. Så gör det, lägg en krona på våra barn.

Vi läser om enorma centrumplaner där utlagd arkitektkostnad kostat åtskilliga kronor. Vi läser om pågående storslagna projekt som Stenegård där driftskostnad och projektanställd personal suger ur miljoner per år. Frågan är vem som ska uppleva dessa mästerverk i hälsingemiljö när ni inom kort lyckats att driva folket från skola och bygd och de som finns kvar knappast har råd till entré.

Vi förfasas över kortsiktighet och inkonsekvent handlande. Allt fler röster hörs om det märkliga i att en liten kommun som Ljusdal har två kommunalråd. Om det inte vore så viktiga saker barn- och utbildningsnämnden beslutar om, så skulle det kanske vara lite roande att betrakta denna politik som kännetecknas av drastiska hugskott.

Men när det nu gäller våra barns uppväxt och utbildning, då slutar det roliga. Ni måste se utanför ramarna, politiker. Ta och beskär sunt och upplev blomning!

Mia Sparrow

ordförande Stenhamreskolans föräldraåd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons