Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KF-beslut som skapar märkligt prejudikat

När Söderhamns kommuns högsta beslutande församling bryter mot uppställda regler, samt som det påstods i debatten, tar ett medvetet olagligt beslut skapar det onekligen ett märkligt prejudikat, skriver Rolf Orre efter att ha lyssnat på fullmäktigedebatten.

Annons

Jag lyssnade på direktsändningen av kommunfullmäktiges sammanträde i måndags. Debatten och beslutet på ärendelistans §18 angående partistöd var intressant. Beslutet stred uppenbarligen mot uppsatta regler och som en ledamot också anförde, var olagligt. När Söderhamns kommuns högsta beslutande församling bryter mot uppställda regler, samt som det påstods i debatten, tar ett medvetet olagligt beslut skapar det onekligen ett märkligt prejudikat.

Nåväl, är syftet gott kan regler och tidigare beslut tydligen kringgås, i vissa fall. Därför är det på sin plats att KUS-nämnden snarast utbetalar det sedan förra året sökta bidraget till HSO. Pengar som behövs för att bedriva verksamhet och försöka få igång och driva på, det sedan sommaren 2015 insomnade Tillgänglighetsrådet.

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons