Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD Söderhamn om skolan: ”Vi delar er oro”

Svar till Vi kan inte vänta längre (
Insänt 1/3
) från två KD-politiker i Söderhamn apropå förskoledebatten:

Annons

Jo, vi tror er! Vi har från många håll – av er, era kollegor och föräldrar – fått de signalerna under en ganska lång tid. Tyvärr. Förskolan ska vara en plats där ni som personal trivs och kan göra ett bra jobb, en plats där barn kan utvecklas i sitt lärande och en plats där föräldrar känner trygghet för sina barn. Och vi delar er oro.

Vi har i kommunfullmäktige lagt en motion om 20-timmarsregel. Detta skulle direkt minska trycket på er arbetssituation på förskolan. Tyvärr röstade den rödgröna minoriteten ner motionen! Barn- och utbildningsnämndens ordförande Alexandra Gard medgav att er situation är mycket ansträngd men hävdar likväl att barn och föräldrars rätt till fulla dagar för barn på förskolan är viktigare än er och barnens arbetsmiljö.

Varför då vårt förslag om 20-timmarsregel och inte den lagstadgade 15-timmarsregeln? Många föräldrar som är eller har varit arbetslösa menar att 15 timmar är för kort tid under en vecka för att barnet ska kunna vara med i det pedagogiska arbetet.

Förslaget om 20-timmarsregel kom från både föräldrar och personal. Då kan barnen vara med på bra undervisning på förskolan, och föräldrarna ha gott om tid för t.ex. jobbansökan mm. För de barn som av till exempel sociala skäl behöver mer tid i förskolan ska det givetvis finnas bra undantagsregler. Politik är att välja! Vi väljer att ge barn och personal en bättre vardag!

Anders Ramstrand, (KD)

ledamot KF

Maria Hansson Nielsen (KD)

ers. BUN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons