Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD nobbar fjärde avdraget

vi kristdemokrater i OBS-regionen ställer oss inte bakom det fjärde steget. Vårt alternativ är att dessa 10 miljarder skulle ha gått till att sänka skatterna för pensionärerna.

Annons

Moderaterna har hela tiden sett det som prioriterat att införa ett ytterligare, fjärde, steg i jobbskattavdraget för att stärka skattesänkningarna för låg- och normalinkomsttagare. Inkomstskatterna sänks med 10 miljarder, vilket innebär 200–250 kronor per månad i sänkt skatt för de flesta löntagare.

Det här är fjärde steget i det så kallade jobbskatteavdraget som regeringen genomför. Skattesänkningarna går till dem som har arbete och regeringen pekar på att normalinkomsttagaren, däribland vårdbiträden och metallarbetare, har fått cirka 1 500 kronor mer i plånboken de senaste tre åren.

Moderaterna föreslog det här i början av budgetförhandlingarna, de tre andra partierna står nu också bakom förslaget. Men vi kristdemokrater i OBS-regionen ställer oss inte bakom det fjärde steget. Vårt alternativ är att dessa 10 miljarder skulle ha gått till att sänka skatterna för pensionärerna. Vi anser det inte vara etiskt försvarbart att i dessa tider med hög arbetslöshet och lågkonjunktur ytterligare sänka skatterna för de som redan befinner sig på arbetsmarknaden.

Anders Bergsten (KD) Bollnäs

Bertil Eriksson (KD) Ovanåker

Rosalie Carlén (KD) Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons