Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaxig och provocerande rörelse

/
  • Jag kunde inte instämma i den högljudda lovsången! skriver Inger Mattsson.

Insändarskribenten undrar vari kärleksyttringen låg under Pridefestivalen i Hudiksvall?

Annons

Nu har det gått några veckor sedan Pridefestivalen hölls i Hudiksvall, och det stod att läsa på första sidan i HT (6/7) att Pride fyllde hela stan med kärlek. Hur yttrade det sig, om man möjligen törs fråga? Skrål, skrän, aggressiva gester, visslingar och trummor som dunkade taktfast och uppfodrande som vid en hednarit och dånade så att det small i hela Hudiksvall, men var det en kärleksyttring? Det är mycket svårt att förstå sambandet mellan detta oväsen och begreppet kärlek! Mycket folk var i farten och många ungdomar var med som inskolades i ämnet att allting är rätt och ingenting kan göras fel när det görs av kärlek, vilket är en uppenbar villolära!

Mina funderingar omkring detta brännheta ämne vänder sig inte emot enskilda homosexuella personer, utan mot den kaxighet som finns i Priderörelsen och att denna ytterst provocerande verksamhet upphöjs till skyarna. Det till och med accepteras i kristna sammanhang oavsett samfundstillhörighet, vilket är en ordning helt utanför bibelns pärmar!

Det skulle verkligen vara ytterst intressant att höra en kunnig teolog hantera detta ämne som översvämmar vårt eget land och som återfinns över snart sagt hela världen. Irland och USA har öppnat för samkönade vigslar vilket skreks ut från scenen som ett stort tacksägelseämne denna lördag i Hudik. Jag kunde inte instämma i den högljudda lovsången!

En gammal skolfröken tuktade sin klass genom att påminna om en självklarhet. Om var och en är tyst, så blir det tyst. Om så min röst till äventyrs är den enda som höjs efter sommarens Pridefestival i vår lilla stad, vill jag ändå höja den och ifrågasätta det som skedde. Skulle det bli ett solo-rop från mig, så har jag ju ändå brutit den skrämda tystnaden som gjorde att det inte blev riktigt tyst, fast nästan…

Inger Mattsson

väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons