Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katter sänker huspriset

Om kattägare verkligen tog hand om och tog ansvar för sina djur skulle antalet katthatare minska drastiskt.

Annons

Nyligen skadsköts en katt i ett villaområde i Bollnäs och det är naturligtvis fel. Men det är inte oväntat och kommer säkert att upprepas, tyvärr. Och detta för att kattägare är fullständigt hänsynslösa och beklagligt nog backas upp av Bollnäs kommuns tjänstemän. Där bryr sig ingen om detta växande problem och den som kontaktar kommunen får bara en nonchalant upplysning om att katter har rätt att gå var de vill, även i ett tätbebyggt villaområde. Även om man kan ange ägare är det ingen som bryr sig.

Fanns det bara inomhuskatter i villaområden som endast får gå i koppel utomhus och därtill tatueras med id-nummer i örat och registreras på ägare skulle problemet inte finnas och alla katter gå säkra.

På Björktjära är det ett helvete med kattspring, katter som kissar, bajsar, gräver, klättrar på bilar, går in på verandor, kissar i kuddar, ibland även försöker klättra in genom fönster. Undra på att somliga till slut tar lagen i egen hand.

Har din granne katt, tala inte om det om du ska sälja huset. Värdet sjunker!

Och till Bollnäs kommun som inte bryr sig, tänk på miljön. Mina grannar häller ut fotogen, tändvätska, karburatorsprit, thinner och antifrostmedel i sina carportar och uppfarter för att försöka hålla katterna från att klättra på bilarna och kissa på däcken.

Väldigt bra för miljön i Bollnäs, eller hur.

Ingen jamare, tack!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons