Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofalt vägunderhåll

Det skiljer sig väldigt mycket på standarden då det gäller infrastrukturen inom olika kommuner. I det här fallet gäller det i första hand väg 296. Att kalla denna för väg är väl kanske att ta till överord, den är en katastrof.

Annons

Det skiljer sig väldigt mycket på standarden då det gäller infrastrukturen inom olika kommuner. I det här fallet gäller det i första hand väg 296. Att kalla denna för väg är väl kanske att ta till överord, den är en katastrof. Det är sträckan från Kårböle till Samuelsfallet som borde ha en vägbom i bägge ändar.

Denna sträcka ligger inom Ljusdals kommun, så det borde inte vara förvånande. Denna kommun ligger långt ner på listan, om det funnits en sådan om sämst underhållna vägar. På den sträckan bör eller kan man inte hålla högre hastighet än 40 km/h, om man vill ha ekipaget helt och inredningen på plats. Regnvatten som samlas i de enorma groparna påminner om "de tusen sjöarnas land".

Men denna kommun kanske inte vill att besökare norrifrån ska ta denna väg för att besöka Los, som är en turistattraktion med nickelgruvan med mera. Ur miljösynpunkt är det väl bättre att välja den kortaste vägen mellan två punkter, eller? Men så kanske man inte tänker inom Ljusdals kommun?

En av alla husvagnsturister

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons