Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärnkraft för vilseledda

Enligt PPP, Polluter Pays Principle, ska den som orsakar skador i miljön betala de samhällsekonomiska kostnader som uppstår. Sådana är reglerna i Tyskland och det var ingen nyhet för oss kärnkraftsmotståndare.

Annons

Framtiden har stavats kärnkraft av de vilseledda.

Men 18 kärnkraftverk av 58 står stilla i kärnkraftslandet Frankrike. De kommer att få importera el i vinter. I Sverige står fyra av tio kärnkraftverk stilla. Av de återstående har ett provisoriskt driftstillstånd och ett körs med reducerad effekt. I Tyskland har Vattenfalls två kärnkraftsverk stått stilla sedan i juni 2007 med undantag av två veckors drift av det ena kraftverket i somras.

De vilseledda har dessutom gett Vattenfalls Lars G Josefsson kritik för att han skrivit på ett avtal om fullt kostnadsansvar vid en kärnkraftsolycka. Men det är ju det enda riktiga!

För enligt PPP, Polluter Pays Principle, ska den som orsakar skador i miljön betala de samhällsekonomiska kostnader som uppstår. Sådana är reglerna i Tyskland och det var ingen nyhet för oss kärnkraftsmotståndare.

Kräv i stället att tyska Eon på motsvarande sätt står för fullt kostnadsansvar vid olycka i Sverige. De är huvudägare av Oskarshamn med 55 procent. De har 30 procent delägarskap i Ringhals och 8,5 procent i Forsmark. Då får vi en debatt om kärnkraftens verkliga risker och kostnader. Slutsatsen kommer att bli att kärnkraften skall avvecklas.

Göte Bohman

Miljöpartiet

Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons