Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärkommen julklapp till Ramsjö

Nu kommer Ramsjös IVPA att fortsätta att fungera. Det betyder att vid ett larm kommer brandförsvaret med livräddningsutrustning att finnas med inom en tid som räknas i minuter, tills ambulans anländer.

Annons

Tack FP, M, SRD, V, FKF, MÅ, KD, Lövgren, Gönczi.

Ett stort tack för er julklapp i form av mänsklig trygghet. Nu kommer Ramsjös IVPA att fortsätta att fungera. Det betyder att vid ett larm kommer brandförsvaret med livräddningsutrustning (syrgas, defibrillator för bland annat hjärtstillestånd) att finnas med inom en tid som räknas i minuter, tills ambulans anländer. Väglag, belastning och målet för utryckningen har betydelse för tiden. Till Mellansjö är avståndet cirka 8,5 mil.

Arbetarpartiet Socialdemokraterna som alltid haft ordet solidaritet som ledstjärna, och Centern som skramlat med sina plakat om levande landsbygd föll helt ur ramen i denna livsviktiga fråga.

Marit Holmstrand framhöll hur bra det var i Los. Håller helt med när det gäller ambulans på dagtid och det är som det ska vara i ett medborgarvänligt samhälle 2009. Naturligtvis omtalade hon att det inte fanns personal i Ramsjö. Läser verkligen Holmstrand inte lokaltidningen där brandförsvarets trofasta soldater meddelade att man står redo för allmänheten.

Ytterligare aspekter är den inflyttning som kommit i gång på orten och den företagssatsning som märks i turistbranschen. Inte att förglömma den satsning Vandels fastigheter gör på hyreshuset med nytt värmesystem, för bättre ekonomi och miljötänk.

Ramsjös brandförsvar har länge varit ett jagat villebråd. Vid förra valet inbjöds jag till Centerns valupptakt på centralskolan av gentlemannen och kamraten, nu bortgångne Lasse Nordin. Närvarande var bland andra riksdagsmannen Sven Bergström från Forsa.

Strax innan hade en av Centerns starka kvinnor i kommunen velat slå igen brandförsvaret. Jag tog tillfället i akt att påminna om att det knappast påminde om bra landsbygdspolitik. Svaret som kom var att det inte finns personal. Men om så inte var fallet då ansågs det grönt att ha den kvar...

Undertecknad hade nästan fundering på att söka inträde i Lasses parti. Men det ringde en liten varningsklocka. I dag hade det inte varit roligt att läsa Centerns ställningstagande. Men om det så hade varit mitt sista möte vid ett eventuellt inträde i partiet så skulle inget fått mig att inte rösta för min hembygd.

Sveriges bästa skidåkare genom tiderna Sixten Jernberg, Lima, lämnade sitt parti, vilket det nu var, vid ett sammanträde med orden: Jag sitter inte och säger en sak och gör något annat.

Leif Jönsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons