Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känt intresse för etablering

Svar till Anders Bergsten (KD) (29/7). Jag vet att du varit kommunal tjänsteman i Söderhamn i många år, och tar för givet att du varit lojal mot vår kommun.

Annons

Jag vill också påpeka att jag inte har påstått annat än att du har insyn i två kommuners verksamhet, och det torde vara riktigt. Därmed inte sagt att du otillbörligt utnyttjat detta.

Här kommer din egenhändiga kommentar från 20 juli vilken föranledde min reaktion om den tänkta etableringen av Hennes & Mauritz på Brotorget i Bollnäs: Citat: "min optimistiska tro på en lösning kommer att infrias. Jag, och vi andra politiker som jobbat med frågan för denna lösning, känner stor tillfredsställelse".

Med denna formulering tycker jag inte att du har stöd för att du var helt ovetande om att både Söderhamn och Bollnäs var intresserade av klädjätten. Frågetecknen kring vad du menade i din kommentar kvarstår, och jag överlåter till läsarna själva att tolka innehållet.

För Söderhamns vidkommande nämndes kontakten med H&M i Kuriren redan 13 februari så det borde vara känt för alla som läser lokalpressen.

Jan Lindberg

Söderhamn

Anders Bergsten svarar:

Den kommentar som du citerar publicerades i webbtidningen Hela Hälsingland, och refererade egentligen bara till det faktum att Brotorgsfrågan nu äntligen skulle få en lösning, och att torget ska utvecklas och bebyggas av lokala entreprenörer.

Det var den lösningen som bland andra jag och Ingvar Persson (M) hade initierat vid ett gemensamt gruppmöte, dit vi också hade inbjudit entreprenörerna Thomas Perzon, Tuppz-företagen, och Björn Johnson, Ängabyggen.

Att "lösningen" enbart skulle ha handlat om H&M:s etablering är en missuppfattning från din sida, Jan!

Anders Bergsten (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons