Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanske bör vi komplettera med kärlekspiller?

/

Ledarskribenten Lilian Sjölund går konsekvent till angrepp mot de samhälleliga hatinstinkter, som alltför ofta förgiftar vårt samhälle.

Annons

Hon gör det med en träffsäkerhet, som kan få den bäste älgskytt att avundas henne. När hon (4/11) rekommenderar kärleksvaccin, drog jag först lite på munnen. Vacciner ger man för att förhindra sjukdomar, om jag inte missuppfattat avsikten med den pågående vaccineringen mot influensa.

Det finns vacciner mot diverse sjukdomar. De ges för att aktivera kroppens immunförsvar mot bakterier, virus och parasiter. Och där träffar Sjölund mitt i prick, som vanligt. Motståndet mot migrationen sprider sig just som ett virus. Främlingshat är i sig själv ett virus.

Kanske borde vi komplettera vaccinationen ned ett kärlekspiller också, ett piller att tas morgon och kväll! Särskilt för alla, som säger: Jag är visserligen inte rasist, men ändå … Det är ett vanligt sätt att i förtäckta ordalag ge uttryck för sina Sverigedemokratiska åsikter om främlingar och nu speciellt om flyktingar.

Lennart Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons