Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner obehag inför bussresorna

/

Apropå fredagens insändare från en pensionär som inte kände sig välkommen på en buss, vill jag tala om att det är du inte ensam om, skriver insändaren som får Svar direkt.

Annons

Är själv pensionär med rullator som gruvar mig för att åka buss då de aldrig sänker bussen när man ska stiga av och har även fått höra att jag ska lyfta på rullatorn vid påstigning. Blir sorgsen då yngre, friska människor inte förstår hur det är att vara gammal och många gånger även handikappad.

Läs mer: Fick inte åka med bussen

Vill ändå säga att de finns chaufförer som är väldigt hjälpsamma men vad hjälper det oss då man i förväg inte vet vem som kör när man skall ut och åka?

Har för några år sedan frågat X-trafik vem som har försäkrings- och kostnadsansvar om en passagerare ramlar vid av- och påstigning och bryter benen, men inte fått ngt svar.

Rädd pensionär

Svar direkt

När bussen stannar vid en hållplats ska den alltid sänkas ner för att underlätta på- och avstigning, men under vintern kan detta ibland vara besvärligt. Är inte hållplatsfickan ordentligt skrapad från snö och is uppstår det ibland en höjdskillnad trots att bussen sänks ner och behöver någon resenär då hjälp att kliva av eller på ska föraren alltid hjälpa till.

Vi hoppas att du ska känna dig trygg att resa med buss framöver och har du funderingar är du välkommen att kontakta vår trafikupplysning på 0771-9 10 10 9.

Peter Stewing

enhetschef Kundservice, X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons