Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner avsky för vapenindustrin

Jag ställer mig på Norrbottens jord i tanken, och visar min avsky för vapenindustrins värsta, värsta, skriver artikelförfattaren.

Annons

I Norrbotten och över Vättern här i söder, tävlas det om vilka som är bäst på att döda andra människor, vilka som kan bomba sönder kultur och natur världen över, på värsta sätt.

90 procent av jordens befolkning vill fred och frihet. Det är dags nu att vi alla ställer oss upp, land efter land, och avvecklar all vapenindustri, och helt ändrar kurs, med ekologi och humanism som ledstjärna.

Många av oss är rädda här i Sverige, då vi inte är säkra på att våra politiker är starka nog att säga nej till vapenlobbyisternas önskedröm att starta krig på hemmaplan (eller dra in Sverige i internationella konflikter). Till exempel kunde Ryssland, Krim och Ukraina ha löst sina problem genom att tala med varandra och genom diplomatisk hjälp utifrån, men vapenindustrin såg sin chans till nya vinster, och hejade både på Putin och fascisterna i Ukraina. Speciellt svensk krigsindustri tog Ukraina som sin nya födkrok, med media och våra politiker till sin hjälp. Man motiverade detta med att Ukraina är vårt närområde.

Att skrämmas, att hetsa, att älska att bomba sönder och samman är några av de värsta mänskliga egenskaper vi är kapabla till. Den sidan av mig tar jag helt avstånd ifrån, och anser att: basta, finito, enough is enough, no more war!

Det är verkligen dags att den 90-procentiga humanistiska sidan av oss människor tar plats och gör sig hörda!

Lena Rönning

Haddebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons