Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kännedom om verkningar av lagen

Vi har inte misskött oss på arbetet, vi är omtyckta av både personal och patienter. Det enda "fel" vi gjort är att arbetat in tiden för att få en fast anställning på ett arbete vi trivs med.

Annons

Tack Carina och Josefine för att ni går ut i tidningen (17/10) så att alla vikarier får en "varning" om vad som väntar, då de uppnått 24 månaders inarbetad tid åt landstinget (redan vid 20 månader går en varning ut till arbetsgivaren). Eller ska vi kalla det för "kännedom"?

Vi har inte misskött oss på arbetet, vi är omtyckta av både personal och patienter. Det enda "fel" vi gjort är att arbetat in tiden för att få en fast anställning på ett arbete vi trivs med. Vi har inte gjort något olagligt, så vi måste straffas och få sparken, som timvikarie, så sorligt känns det idag.

Är det rätt att behandla människor så här? Varför finns lagen om anställningsskydd om den inte följs?

Måste vi avskriva oss våra inarbetade dagar och börja om på ruta ett, för att duga igen? Eller ska vi hoppa mellan landsting och kommun, som tydligen också har denna bedrövliga policy?

Var hittar ni era "uskor" om två år, då det infaller stora pensionsavgångar, både inom kommun och landsting när ni nu avverkar oss på löpande band?

Är inte utbildning och erfarenhet (och livserfarenhet) värt någonting?

Facket är väl medvetet om det här problemet. A-M Knapp ogillar att det här sätts i system. Margareta Petrusson förnekar bortsållningen av oss, då inlasningen närmar sig.

Någon övertalighet av ordinarie personal kan inte finnas, eftersom oinlasade vikarier rings in.

Då undrar jag – vad tänker ni göra åt det här?

Ser fram emot en ursäkt och en fast anställning, trots en kränkande behandling.

Snart inlasad och struken från vikarielistan

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons