Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vi få svar så vi slipper gå här och fundera?

"Besviken Forsabo" undrar varför det inte satsas på Forsa. Mikael Löthstam, kommunalråd, ger Svar direkt.

Annons

Besvikelsen bland oss Forsabor är stor över kommunens hantering av Sörforsa. År efter år har vi väntat på det vi har blivit lovade, en upprustning av centrum. Iggesund och Delsbo, check, kunde vi läsa om för många år sedan och nu var det Sörforsas tur. Men vad hände? Enligt vad som har hörts finns ingen planering före år 2020 för Sörforsa, stämmer det?

Pengar var ju avsatta för ändamålet, men vart tog de vägen? Det finns en liten kulle med nåt slags blomsterarrangemang som nog inte många reflekterar över, mest perenner som sköter sig själv för parkskötarna ser vi max tre gånger om året. Gräsrefuger får växa sig till brösthöjd och trafikskyltshöjd innan det klipps i augusti. Pengar verkar ju finnas när man ser att nya projekt ständigt sätts i gång i Hudik såsom solbryggor och promenadstråk. Och vad kostade inte de nya pölarna, vägen upp mot Lidl?

Nu planeras det ny busscentral för 15 miljoner kronor. Vad är det för fel på den som finns? Den ligger bra bredvid tågstationen. Kan inte HT fråga och få svar från kommunledningen hur planeringen för Sörforsa ser ut, så vi slipper gå här och fundera.

Besviken Forsabo

Svar direkt

Kommunledningen svarar besviken Forsabo: Under min tid som kommunstyrelseordförande har Forsa centrum varit på dagordningen vid några tillfällen. Bland annat placeringen av bussterminal för kollektivtrafiken där kommunen med övriga aktörer (Trafikverket och X-trafik) arbetar för en bra lösning. En faktor som komplicerar bilden i Forsa är att det finns flera fastighets/markägare i centrum, som kommunen har att ta hänsyn till. När det gäller investeringsbudgeten för 2016 och framåt så är den inte fastlagd.

Mikael Löthstam (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons