Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vänstern förtydliga?

Nu vill jag att vänstern ska förtydliga varför det skulle vara bättre att låta landstinget fortsätta styra och ställa med vårt sjukhus! Det talar väl sitt tydliga språk när vi ser tillbaka och konstaterar att vården här i Bollnäs fullständigt har urholkats till oigenkännlighet med åren.

Annons

Nu vill jag att vänstern ska förtydliga varför det skulle vara bättre att låta landstinget fortsätta styra och ställa med vårt sjukhus!

Det talar väl sitt tydliga språk när vi ser tillbaka och konstaterar att vården här i Bollnäs fullständigt har urholkats till oigenkännlighet med åren. Vi hade ett nytt fint sjukhus, Sveriges modernaste BB med mera. Vad har vi kvar? Snart ingenting.

Vi ska åka land och rike runt för minsta lilla åkomma och, vad värre är, även när vi är akut och kanske livshotande sjuka. Jag lider med våra gamla som ska fraktas med buss ifrån Hudiksvall i norr till Uppsala i söder ibland flera gånger i veckan.

Aldrig får man träffa samma läkare flera gånger eftersom det snart bara är hyrläkare som över huvud taget är intresserade av att arbeta i Bollnäs.

Ta och hör efter också med den duktiga personal vi har hur de tycker att deras arbetssituation har sett ut. En ständig oro för om de ska ha sina jobb kvar från den ena veckan till den andra, minskade resurser och personaltäthet. Jag lider med dem också!

Ingenting kan bli sämre för att man låter Bollnäs sjukhus bli privatiserat. Låt folk som vet vad de gör sköta något så viktigt som vår sjukvård. Om de sedan kan försörja sig på det, ja kanske till och med bli i det närmaste ekonomiskt oberoende så har de med all säkerhet gjort sig förtjänta av det.

De riskerar ju en hel del också. Men i vänsterns ögon är man ju en skamfläck om man lyckas med något. Personligen låter jag mycket hellre vårdpengen gå ner i duktiga företagsledares fickor än i landstingets så kallade skattkista, för i den finns det alldeles för många skrymslen och vrår som vi medborgare aldrig kommer att få tillträde till.

Ett bra exempel i den här frågan är väl Mitt Hjärta. Bollnäs har väl aldrig haft en så väl fungerande vårdcentral som sedan paret Hammarström tog över driften. Min högsta önskan är att de, eller några lika duktiga, tar hem den här upphandlingen om sjukhuset.

Då kanske vi äntligen kan få vård på lika villkor som alla övriga. Det får vi aldrig så länge ett gäng politiker ska sitta i landstinget och "brainstorma" fram en massa tokiga idéer om hur ett sjukhus ska drivas.

Det är väl bevisat många gånger om, att detta ligger långt över deras kunskapsnivå att få detta att fungera. Släpp fram dem som är insatta i stället. Som vet hur man driver ett företag och som har kunskaper i sjukvårdsfrågor med mera. Det tjänar vi alla på.

Vänstern kan ju fortsätta visionera om gemensam vård som bygger på rättvisa och solidaritet, fri från vinstintressen, behov som räknas och inte aktieutdelningar. Jag hoppas i alla fall att många fler med mig lämnar fantasierna därhän och ser till verkligheten i stället. Det är ju ändå den som räknas.

Aldrig röd/grön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons