Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpa för ett utomhusbad i Edsbyn

Man kan fråga sig, hur länge edsbyborna ska behöva vänta på sitt utomhusbad. Det skulle bli ett fint bad vid Celsiusskolan för konstgräsmiljonerna!

Annons

Som Alftabor skattar vi oss lyckliga, för vi har gång- och cykelavstånd till flera friluftsbad. Redan 1974 lämnade Socialdemokraterna genom Sven Söder in en motion om ett utomhusbad i Edsbyn. Det har gått 35 år sedan dess och mycket lite har hänt.

(S), (MP) och (V) har kommit med ytterligare motioner och förslag under åren som gått. De borgerliga har inte tagit några initiativ. Henrik Brolin, (MP), lade ner ett enormt arbete på en modell, som skulle ha gett Edsbyn ett suveränt bad vid Celsiusskolan.

Ett nära utomhusbad betyder mycket för barnfamiljer och allmänhet, även för dem som vill flytta till vår bygd. Alla har inte tillgång till bil, så att de kan förflytta sig till ett bad.

Öjeparken kan möjligen duga till små barn, om nu vattenkvalitén tillåter bad. Nu planeras för konstgräs på Ön för 9 miljoner kronor och något som kallas Voxnans multipark, en idrottsanläggning intill Celsiusskolan. Tyvärr saknar vi info om det senare projektet. Är dessa projekt försvarbara?

Behovet av utomhusbad kvarstår. Man kan fråga sig, hur länge edsbyborna ska behöva vänta. Det skulle bli ett fint bad vid Celsiusskolan för dessa miljoner! Pengar har tidigare lagts ner på projektering, så en hel del förarbete är avklarat.

Är det inte dags att satsa på något, som gynnar gemene man och inte enbart idrotten?

Vi kommer att lägga ut namnlistor för att se hur stort intresse allmänheten har för ett utomhusbad i Edsbyn.

Det är synd om Edsbyborna!

Anita Wallin (MP)

Janne Wahlman(V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons