Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpa för bygdepeng

"Det blir byalagen som kommer att agera i bygdepengsfrågan, och de har kommunens fulla stöd, vi är som sagt benhårda i kraven på bygdepeng". Så uttrycker sig två stabila politiker, i en svårt prövad landsbygd, ett mönster som passar exakt in, på vår kommun Ljusdal.

Annons

Centerns starke man, kommunalrådet Anders Häggkvist, har gjort följande uttalande angående vindkraftsprojekten i Lillhärdalsområdet (LT 19 mars): "Man bör koncentrera vindkraftsparkerna som förslaget går ut på, och lämna stora områden orörda för att kunna bedriva bland annat vildmarksturism. Vi har plockat bort de verk som ligger närmast byarna, ändrat kraven för ljudstörningar från 40 till 35 decibel".

Kommunalrådet Anders Häggkvist och hans kollega Gottfrid Jonsson (S) betonar att kommunen kommer att agera benhårt, när det gäller möjligheterna att de drabbade byarna/områdena ska erhålla bygdepengar vid vindkraftsexploateringar. "Den frågan är över huvud taget inte förhandlingsbar", säger Anders Häggkvist. "Det blir byalagen som kommer att agera i bygdepengsfrågan, och de har kommunens fulla stöd, vi är som sagt benhårda i kraven på bygdepeng". Så uttrycker sig två stabila politiker, i en svårt prövad landsbygd, ett mönster som passar exakt in, på vår kommun Ljusdal, detta måste ses som ett moraliskt stöd för våra folkvalda. Lycka till för vårt gemensamma bästa.

Leif Jönsson.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons