Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Käkar de valla till frukost i Norge?

/

Apropå världscupen i längdskidåkning: Vad är det som gör norskan Therese Johaug så överlägsen? undrar Bert-Ove Styf, Ljusdal.

Annons

Jag undrar varför hon kan köra ifrån övriga världseliten på fem kilometer med 30 sekunder eller mer. Vad gör hon som inte de andra gör? Vad har hon för knep som gör att hon är så överlägsen? Har hon en superkropp eller har hon bättre valla under skidorna? Marginalen till de övriga åkarna är för stor och man börjar fundera på dopning. Men hon är nog den mest kollade idrottaren, skulle jag tro. 

Får norrmännen och norskorna fått något i bröstmjölken under uppväxten, tro? Är de födda med skidor på fötterna redan när de kommer till världen? Har de valla i brallorna? Blå swix-valla på mackorna med till skolan? Skickar föräldrarna ut dem på fjället redan när de är små och säger åt dem att ”kom inte hem förr än ni är bäst!” Är de helt enkelt supermänniskor på snön som ingen kan slå? Jag blir så otroligt avundsjuk, jag som älskar skidåkning och är svensk.

Ska vi i Sverige kanske förklara Norge krig och ge upp efter tre dagar och överlämna oss till Norge, så vi också kan bli norska medborgare ...? Då blir ju vi också bäst på skidor. Sverige var otroligt bra på längdskidåkning och backhoppning tidigare men nu är det sämre. Vad att göra?

Bert-Ove Styf 

Ljusdal

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons