Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Käftsmäll mot demokratin

För inte vill väl vi vanliga medborgare dela på en allt mindre kaka medan de som inte förtjänar det kalasar och frossar på vår bekostnad? De till och med spottar oss rakt i ansiktet och ler när vi ställer frågor. Men några svar får vi inte.

Annons

Med anledning av Leif Svenssons utmärkta insändare (3/4) vill jag ansluta mig till diskussionen om våra politiska företrädare tillika de som arbetar i näringslivet. Jag skrev flera insändare samt kontaktade landstinget i Gävleborg för att få mer information om den spektakulära Kanadresan som företogs på skattebetalarnas bekostnad häromåret och med högst obskyra syften för att nödtorftigt försöka dölja en nöjesresa med god mat och dryck. Då liksom nu när högsta LO-basen tror sig ha medlemmarnas förtroende eller när bonusroffarnas mygel avslöjas får vi som ställer frågor inga svar. Det vi möts av är ett kompakt tigande och förmodligen när dessa myglare och roffare en förhoppning om att nya avslöjanden görs varvid deras egna tillkortakommanden ska hamna i glömska. Ärligt talat, vet vi exempelvis om Annica Falkengren verkligen avstod sin bonus? Vad kommer att hända med AMF-styrelsens vedervärdiga agerande i bonusfrågan? Vem nystar i dag i förra veckans avslöjanden om Margot Wallströms väl tilltagna pensioner som vi skattebetalare får den tveksamma äran att finansiera?

Alla dessa ageranden är en käftsmäll mot både de som förespråkar fri marknad men också mot demokratin. För inte vill väl vi vanliga medborgare dela på en allt mindre kaka medan de som inte förtjänar det kalasar och frossar på vår bekostnad? De till och med spottar oss rakt i ansiktet och ler när vi ställer frågor. Men några svar får vi inte.

Marita Berggren Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons