Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kafeterians placering diskuterades väldigt ingående”

Jo, Hanna Gäfvert (LjP
15/3
), frågan om kafeterians placering diskuterades väldigt ingående. Vi, liksom ni, ville ta vara på uterummet. Efter noggranna överväganden fick den nuvarande placeringen, skriver Tord Jerfsten

Annons

Den skulle i stället kopplas ihop med innetorget och biblioteket. Öppettiderna för biblioteket och kafeterian skulle vara lika. Det var väldigt noga att förvaltningshusets kafeteria skulle ha konkurrensfördelar mot övriga kaféer i köpingen.

Något vi inte tänkte på var att det blev övertalig personal på Gymnasieskolan. De fick ta hand om kafeterian. Kaféverksamheten kom att drivas i kommunal regi. Förvaltningarnas kaffe/fika gjordes i kafeterian och transporterades ut till den fikasugna personalen – ingen kaffekokning på förvaltningarna och inga investeringar i kaffeautomater. Öppettiderna anpassades till normala kontorstider. Grundidén sköts i sank.

Nu höll inte det så länge. Kafeterian kom att arrenderas ut till privata arrendatorer. Till en början gick det bra men sen havererade också det. Förvaltningarna ville ha kaffeautomater nära kontoren, cirka 1000 kronor i månaden per automat. Så blev det också. Basunderlaget för kaféverksamheten försvann.

Nu kom någon på att kafeterian måste bära större kostnader av entréplanets hyreskostnad. Hyran höjdes kraftigt. Att driva kaféverksamheten i förvaltningshuset blev näst intill omöjligt. All denna historia finns säkert i protokoll från de möten de beslutades på.

Har man nu löst frågan hur kafeterian ska drivas och vilken hyra som ska gälla? De frågorna bör självklart lösas innan man fattar beslut om ombyggnaden. Det vore knappast en lyckad investering på åtta miljoner om man från torget får se en tom lokal.

Tord Jerfsten

som var med när förvaltningshuset projekterades för 30 år sedan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons