Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julsaga – tro det om du vill

Bollnäs "julekrubban" – staden där det händer?

Majoriteten som styr i Bollnäs kan med lite fantasi jämföras med föräldrarna till Jesusbarnet. Man sitter tryggt i krubban och tre vise män kommer med sina gåvor.

Annons

Den förste vill ge dem ett känt varumärke inom klädesbutiksbranschen, man lovar att skapa arbetstillfällen och en etablering i stadens centrum. Vad händer? Majoriteten tackar nej och hänvisar den vise mannen till någon grannby.

Vise man nummer två knackar på och erbjuder sig att bygga en ny multiarena – en början på en ny stadsdel, något för de unga i staden att tillbringa sin fritid i. Majoriteten ber även vise man nummer två att ta sin gåva och gå någon annanstans.

Nu är det dags för vise man nummer tre. Han erbjuder sig att investera över tre miljarder i kommunen. Det kommer att ge många nya arbetstillfällen både på kort och lång sikt samt att kommunen kan vara i framkant när det gäller miljövänlig energiproduktion. Även vise man nummer tre ber man fortsätta sin vandring.

Man undrar hur det ska gå för "Jesusbarnet" ingen gåva är fin nog för föräldrarna.

I den här kommunen verkar man vara allergisk mot privata investeringar. Det är synd att man har så svårt att acceptera att goda idéer kan komma från annat håll än inifrån kommunen.

Nytt år nya utmaningar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons