Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jourförslaget ter sig som ett dåligt underbyggt hastverk”

/

En del av idén med ambulansverksamheten är att finnas i beredskap. Vår arbetsgivare, Region Gävleborg, anser tyvärr att det blir för dyrt nattetid och vill införa jour. Resultatet blir en kraftigt ökad årsarbetstid med mindre lön! menar skribenten.

Annons

Arbetsgivaren har lagen på sin sida, men är det rätt tänk för att driva verksamheten framåt? Blir detta förslag någon besparing i praktiken? Varje uppsägning är förlust av kompetens! En nyrekryterad kostar 250 000 kronor i interna utbildningar!

Hur ska ambulansen i den sjuksköterskebrist som råder locka ny personal med sämre villkor? Sällskapet Tranevik/Björkman har gång efter annan bedyrat att besparingen inte kommer att påverka patientsäkerheten. Hur kan de vara så säkra när detta inte bearbetats i någon riskanalys? Seriös arbetsprocess? Regionens värdegrund är professionalism, ansvar, respekt, ödmjukhet, öppenhet och ärlighet. Gäller värdegrunden inte ledningen?

Personalpolitiken är omodern och styvmoderlig, ett hån när Regionen vill framstå som en attraktiv arbetsgivare. Många i personalen mår mycket dåligt, vi är hängivna våra patienter och har stor yrkesstolthet men nu har bägaren runnit över. Många med mig är i förtroendekris till ledningen, ett förtroende som blir mycket svårt att återvinna, om det ens är möjligt. Personalflykten har bara börjat. Jourförslaget ter sig som ett dåligt underbyggt hastverk. Släpp prestigen, dra tillbaka jourförslaget så kan vi tillsammans säkerställa god vård i ambulanserna!

Arbetssökande sjuksköterska

ambulansen Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons